lauantai 13. toukokuuta 2017

Salkun päivitystä

Osakesalkustani löytyy tällä hetkellä paria ETF:ää, Nordnetin Superrahastoja, paria korkorahastoa sekä Tiedon ja Nordean osakkeita, jotka hankin talven mittaan osinkoja silmälläpitäen. Sijoittajan uraani on nyt kestänyt jo noin vuoden ja 4 kuukautta ja salkun tuotto tossa ajassa on yli 25%. 

Itselläni ei ole liiemmin osaamista tulkita eri yhtiöiden taloustietoja, vaan perustan osakehankintani pääasiassa erilaisten palveluiden analyyseille ja mututuntumalle :D No, aika varmoja tapauksiahan noi kaksi on muutenkin tähän mennessä olleet :) Tiedon osakkeiden tuotto salkussani on tällä hetkellä 19,17% ja Nordean 5,79%. Tieto selvisi osinkokrapulasta käymättä lainkaan pakkasen puolella, kun taas Nordea käväsi miinuksella, mutta palautui plussalle kuukauden sisällä. Hankin Nordeaa vielä osingonmaksun jälkeen lisää 200 eurolla Nordnetin pikkukauppakampanjan innoittamana. Seuraavaa suurempaa osakehankintaa en vielä ole ehtinyt lainkaan ajatella. Luultavasti kuitenkin elokuun alussa pitäisi lomarahat sijoittaa johonkin järkevään, eli pari kuukautta tässä on taas aikaa alkaa pohtia asiaa. 

Korkorahastoistani päädyin viime viikon lopulla myymään Ålandbanken Cash Managerin kokonaan pois (kauppa vielä pending). Se ei ollut vuoden aikana tuottanut euroakaan (ei tosin ollut mennyt miinuksellekaan :D) ja onhan mulla vielä Evli Likvidi, vähän niin kuin tasapainottamassa aika osakesuuntautunutta salkkuani. Kamppailen jatkuvasti sen kanssa, että pitäisikö jonkun käteiskassan vai pistänkö kaiken kiinni osakkeisiin. Tästäkin myynnistä vapautuvien rahojen kohtalo on vielä auki...

Useissa sijoitusblogeissa ja muissa lähteissä on tullut esille, että pitäisi olla myös joku suunnitelma siihen, miten ja missä vaiheessa omistuksistaan luopuu. Itselläni ei tällaista suunnitelmaa ole. Ajatuksena on yksinkertaisesi ollut, että ostan ja pidän osakkeet jonnekin 10 vuoden päähän. Toisaalta jos tulisi jotain uskomattomia arvonnousupiikkeejä, voisi olla hyvä pistää omistukset lihoiksi jo aikasemminkin. 

Onko teillä osakkeiden myymiseenkin selvät suunnitelmat?


5 kommenttia:

 1. Ylläpidätkö excelissä tuota taulukkoa ihan itse sijoitetun summan perusteella? Pitäisi varmaan itsellekin taikoa vastaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ihan omin pienin kätösin olen taulukon värkännyt! :) Kyllä siinä on verta, hikeä ja kyyneleitä vuodatettu, etenkin kun Macin Excel-versiolla noita on ekaa kertaa laatinut..

   Poista
 2. Itse perustan sijoitukseni aika samalle strategialle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Tämä on osoittautunut toistaiseksi vielä ainakin toimivaks!

   Poista
 3. Minä pohdin ostohetkellä tavoittelemani tuottoprosentin. Kirjaan sen ylös ja kun olen lähellä tavoitetta niin pohdin asiaa uudelleen ja teen uudelleen arvioinnin. Tähän strategiaan perustuu tämän hetkinen laskelma 'vapauteen' palkkatyöstä��


  VastaaPoista