perjantai 17. maaliskuuta 2017

Punaisen kortin salaisuus

Tammikuussa Osinkokuningas kirjoitti luottokorteista ja päädyinpä silloin kommentoimaankin, että suuntani on päästä eroon luottokorteista, tai ehkä pitää yksi luottokortti pahan päivän varalla. No, eipä mennyt montaa viikkoa, kun työreissulla Arlandan lentokentällä aikaa tappaessani päädyin Bank Norwegianin ständille ja 15 min myöhemmin oli uusi luottokortti tilattu :D

Mutta. Tässä oli kyllä ihan järkikin takana. Ensinnäkin Norwegianin luottokortissa ei oo kuukausi- tai vuosimaksuja. Korotonta maksuaikaa on 45 päivää. Tämän jälkeen korko on päätäsärkevä 21,92%, joten meinaan pitää kiinni siitä, ettei maksut mene luotolliselle ajalle. Maksan sitten vaikka toisella luottokortillani nämä pois, jos ei muuta! :P

Toisekseen lennän pari-kolme kertaa kuussa työmatkoja työnantajan piikkiin pääasiassa Norwegianin lennoilla pohjoismaihin (ja takasin). Tarkistin tämän Norwegianin ladylta, ja on ihan ok kerryttää cash pointseja myös työnantajan maksamista lennoista (Suomen verottaja tosin voisi olla tästä eri mieltä, jos jaksaisi tällaisista roposista kiinnostua.. :D). 

Kolmantena hyvänä asiana, joka helpottaa henkilökohtaista budjetointiani on se, että olen alkanut käyttämään tätä korttia vain ja ainoastaan työhön liittyviin matka- ja muihin kuluihin, joista saan matkalaskujen myötä rahat takaisin työnantajalta noin kuukauden sisällä kulun syntymisestä. Ja mikä parasta: myös nämä ostot kerryttää cash pointseja! Aikaisemmin työmatkakulut on olleet jonkinlaisessa limbossa henkilökohtaisessa budjetissani ja todellisen rahatilanteen hahmottaminen on ollut todella vaikeeta. Summa summarum, nyt matkakulut juoksee punaisen kortin kautta täysin erillään muusta rahaliikenteestä ja cash pointseja senkun ropisee.

 

3 kommenttia:

  1. Itsekin avasin tilin Bank Norwegianiin sen tarjoaman talletuskoron (1,75%) takia. Samalla tuli otettua myös "punainen kortti" ja olenkin huomannut käyttäväni sitä usein maksamiseen. Seuraavalla Thaimaan reissulla ajattelin tehdä myös käytännön vertailuja mikä on edullisin ja kätevin tapa hoitaa matkakassa. Bank Norwegianin punainen on ehdottomasti mukana.

    VastaaPoista
  2. Kiitos maininnasta :) En osta tuosta kortista huolimatta mitään ekstraa, mutta kun ostan perusjuttuja niin saan siitä pisteitä.

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen blogi sulla, toivottavasti intoudut vielä päivittämään lisää :)

    VastaaPoista