perjantai 10. maaliskuuta 2017

Kuukausikatsaus 2/2017

Helmikuun aikana salkun tuotto oli 1,24%. Ostin lisää Superrahasto Suomea, EUNL ja IS3N ETF:iä ja osingot silmissä kiiluen hankin salkkuuni Nordean osakkeita noin 650 eurolla! 

Koska otin rahani pois typerästä pitkän koron FIM euro -rahastosta, joka teki koko ajan vain miinusta, ei salkussani ole nyt yhtään pitkän koron rahastoa ja lyhyen koron rahastojenkin osuus on vain 20%. Eli osakkeisiin on tullut sijoitettua 80%, mikä on aikalailla enemmän kuin mikä oli tarkoitus. Olen tätä pohtinut täällä aikaisemminkin, että onko hyvä, että osakkeiden painoarvo on noin suuri, mutta en oikein tiedä mihin muuhunkaan sitä nyt sijoittais!

Katselin Nordnetin superluotto-ominaisuuttakin viime kuunvaihteessa vähän tarkemmin, ja mietin, että pitäisikö ennen osinkokautta ostaa vielä jotain kolmattakin yhtiötä salkkuun luotolla. Oon kuitenkin sen verran laiska, että kun olisi pitänyt täyttää luotonhakulomake, jäi asia siihen. Liian monimutkaseksi meni! :D Ehkä ihan hyväkin niin, sillä eihän tämän mun sijoittamisharratuksen tarkoituksena ole alunperinkään ollut riipiä voittoja hampaat irvessä, vaan enneminkin siirtää ylimääräset rahat pois tilitä lojumasta. Eli seuraava suora osakehankinta on teidossa ehkäpä jossain vaiheessa loppukeväästä.



2 kommenttia:

  1. Nordeaa voisi kyllä hyvinkin ostaa. Menestynee vielä varmaan jonkin aikaa, en ole itse varma mitä se uusi PSD2 direktiivi tuo tullessaan ja kuka pankeista tai fintecheista silloin lähtee nousuun. Isot massat varmaan luottaa edelleen pankkiin jatkossakin. Oletko muuten tehnyt itse tuon graafin vai saako Nordnetista ulos excel dataa?

    VastaaPoista