sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Älä osta mitään (turhaa) -helmikuu

Tammikuun törsyistä kauhistuneena päätin helmikuun alussa, etten osta koko kuussa yhtään mitään turhaa. Onnistuin tässä ihan mielettömän hyvin, sillä ainoa turhuus koko kuussa oli kalenteri, joka maksoi noin 30€. Mulla on pieni addiktio kalentereihin, muistikirjoihin, ym. sälään, joten tota en vaan voinut vastustaa! :D Mutta muuten en kertakaikkiaan ostanut yhtään mitään pientä ja ihanaa, jota ei välttämättä tarvitse. Olin useaan kertaan kuukauden aikana kaupoilla ja katsoin esim. kavonaamioita, mutta sitten totesin vaan itselleni, että oikeestaan multa löytyy kotoota jo kaikki aineet, mitä DIY kasvonaamioon tarvitsee, ja sinne jäi purkki kaupan hyllylle. Samoin onnistuin vastustamaan kaikkia pieniä vaate- ja asusteostoksia :)

Se on muuten kumma juttu, miten tohon pihistelyyn jäi vähän niin kuin koukkuun! Yhtä hyvän (tai melkeen jopa paremman) tunteen sai siitä, että jätti sen 20 euron kynsilakan sinne hyllyyn kuin että olisi ostanut sen. Varsinkin kun jätti sen sinne hyllyyn neljä kertaa kuukauden aikana :D Itsekuri kunniaan.

Maaliskuuta ajatellen tarkensin budjetointiani siten, että otan siinä nyt huomioon (osana funny moneya) vähänkin kalliimmat pikkujutut, joita ennakoin tarvitsevani, kuten päivävoide 27€ ja puuteri 60€. Toivottavasti tämäkin hillitsee jatkossa turhuuksiin tuhlaamista.


3 kommenttia:

  1. Hieno saavutus! :) Mulla myös "erääntyy" kosmetiikkaostoksia viikon sisään, onneksi Sokoksella on alennusviikko tulossa.

    VastaaPoista
  2. Hei,
    Mun elämä on ollut vihkojen keräämistä -RAKASTAN niitä! Tampereella on se Hämeentien vihkokauppa, johon ei kannata eksyä.

    VastaaPoista
  3. Ostaminen ruokkii ostamista ja ostamatta jättäminen ostamatta jättämistä :)
    Ainakin itselläni se toimii pitkälti niin. Mitä pidemmän aikaa olen ostamatta mitään ylimääräistä/turhaa, sitä tarkemmaksi tulen siitä mitä yleensäkin ostan.
    Kun tulee "pakko" ostaa jotaon vaatteita ja meikkejä tms, niin se lähtee helposti lapasesta ellei ole oikeasti tarkka siitä.

    VastaaPoista