perjantai 2. joulukuuta 2016

Marraskuun törsyt 2016

Ajattelin, että alan seurata kuukausittain, mihin kaikkeen rahaa onkaan tullut törsättyä. Toiveena olisi saada törsäilyjä karsittua ja itsellenikin selko siitä, mihin kuukausittainen FunnyMoney - ja aika paljon sen ylikin - oikein aina katoaa :D Tässäpä siis marraskuun törsäilyt.


1) Idätysastia ja siemeniä idätykseen 35€: kategoriaan "itseensä sijoittaminen". Kukapa ei haluaisi syödä ituja.
2) Miehelle tietokonepeli 70€: pysyypähän tyytyväisenä <3
3) Villakangastakki 80€: olisi voinut käydä pahemminkin, sillä alkusyksystä vielä suunnittelin Tiger of Swedenin tai Ted Bakerin takin hankintaa (à 400€). Tämä edullisempi versio löytyi Lindexiltä ja jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin tätä takkia, samoin kuin edellistäkin villakangastakkia, tulee käytettyä seuraavat 10 vuotta.
4) Nahkahanskat 40€: edelliset 2 euron neulehanskat Tokmannilta meni rikki.
5) Miehelle synttärilahja 50€
6) Lakrids by Johan Bulow 15€: Tämä oli huono heräteostos. Ostin lentokentältä miehelle tuliaiseksi näitä ihania, salted caramel-suklaa-lakuja. Söin vahingossa itse 3/4 purkista jo ennen kuin lento lähti. Lisäksi en ikinä saa laskettua Tanskan kruunun kurssia oikein, eli en tajunnut, että purkki oli noin kallis!
7) Autopesu 22€


Eli yhteensä 312€ ja budjettiin olin laskenut 150€ FunnyMoneya + 75€ ravintoloihin (joissa ei tullut tässä kuussa käytyä kertaakaan!). Ei kauheen paha, kun ottaa huomioon, että kaksi hankintaa on talvivaatteita ja sinällään ehdottomia hankintoja ja kaksi ei ole edes itselleni! :D Pitäisi muutenkin vähän tarkemmin määritellä mitä FunnyMoneyiin kuuluu, koska yllä mainituista ei oikeastaan mikään ole kutkuttavan hauska ostos.

Pidättekö te kuukausibudjettia menoista? Yritättekö ihan tosissaan arvioida jokaisen vähänkin suuremman ostoksen, jonka meinaatte seuraavan kuun aikana tehdä, vai onko teilläkin varattuna aina tietty summa, jolla saa tehdä mitä haluaa?

7 kommenttia:

  1. Luin tämän ja menin tilaamaan idätysastian ja siemeniä... sinne meni postikuluineen 34,54€ :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee! :D Erinomainen ostos! Idut on hyviä, halpoja ja terveellisiä!

      Poista
  2. Nuohan on ihan enimmäkseen järkeviä arjen hankintoja ja kuuluuhan sitä matkoilta tuliaisia tuoda, tietty yleensä sillein ettei itse syö niitä ennen kotiinpääsyä :D

    Minulla ei ole ollut tapana budjetoida mitenkään tarkasti. Ostan mitä ostan ja yleensä silti jää rahaa säästöön. Paitsi jos on matkalla, silloin pitää vähän miettiä tarkemmin, yleensä kun matkabudjetit tuppaa ylittymään :)

    VastaaPoista
  3. Minulla ei ole budjettia minkä tekisin aina kuukauden alussa. Katson sitten kuun lopussa paljon rahaa oikeasti meni. Yritän ostella vain hyödyllisiä asioita =D

    VastaaPoista
  4. Ei tule pidettyä minkäänlaista kirjaa, ainoastaan tiliote näyttää onko jäänyt säästöön vai ei. Pääasiallisesti on jäänyt :) Olen täällä useammalla bloggaajalle kirjoittanutkin että olen kade kun jotkut jaksaa pitää kirjaa tuloista ja menoista ja säästöjen karttumisesta.

    VastaaPoista
  5. Viime kuussa tein ekaa kertaa niin, että siirsin muistaakseni 500€ s-pankin tilille ruoka- ja päivittäistavarahankintoja varten. Eli raakaa budjetointia näin. Jätin myös laskuja ja yllätyksiä varten käyttötilille tavallista enemmän.

    VastaaPoista
  6. Siirrän aina palkkapäivänä tietyt summat säästöön ja ns. ruokatilille. Tietty summa kuussa jää tilille ja sen tulee riittää mm. vaatteisiin, ravintoloihin, lahjoihin yms. menoihin sen kuun aikana. Eli kallis vaateostos vähentää sitten muuhun käytettävissä olevaa rahaa.
    Toki esimerkiksi nyt joulunalla jätän käyttöön hieman enemmän rahaa, koska täytyy niitä joululahjojakin ostella..

    tp

    VastaaPoista