lauantai 28. heinäkuuta 2018

Sijoitussuunnitelmia

Pari vuotta sitten sijoitushommia aloitellessani tein hyvinkin tarkan sijoitussuunnitelman, niin kuin sijoituskirjallisuudessa kehotettiin. No, aika laiskasti olen suunnitelmaani seurannut :D Alkuperäisessä suunnitelmassa osakkeiden painoarvo olisi saanut olla maksimissaan 60% ja korko-/yhdistelmärahastoissa olisi pitänyt olla huomattavasti enemmän painoa. Tällä hetkellä tilanne on se, että kaikki sijoitukseni ovat siirtyneet pikkuhiljaa osakkeisiin ja korkorahastoja ei ole enää lainkaan mukana kuvioissa. Nyt salkustani löytyy suoria osakeomistuksia, Nordnetin Superrahastoja sekä paria ETF:ää.

Viitaten kirjoitukseeni passiivisten tulojen lisäämisestä, olen päättänyt jatkaa salkun rakentamista pääasiassa suorien osakeomistusten parissa. Tällä viikolla hankin itselleni pienen palan Raisiota salkusta löytyvien Nordean ja Tiedon kylkeen :) Koska itselläni ei ole kykyä ja osaamista harjoittaa mitään sen suurempaa osakepoimintaa arvoyhtiöistä (= yhtiöstä, joiden arvostus on alhainen ja hankinta perustuu odotettuun arvonnousuun), olen päättänyt ruveta kasaamaan salkkuuni hyvin osinkoa maksavia yhtiöitä sekä laatuyhtiöitä. Laatuyhtiöihin panostaminenhan on usammankin lähteen mukaan ollut pitkällä aikahorisontilla se kaikkein tuottavin strategia. 

Laatuyhtiöihin sijoittaminen on myös avannut jonkin psykologisen pattitilanteen, johon olin ajautunut: koska tulen lähivuosina kasaamaan salkkuuni kymmenkunta eri osaketta joka tapauksessa ja laatuyhtiöiden määrä Helsingin pörssissä on melko rajallinen, on oikeastaan aikalailla yhdentekevää, ostanko nyt sitä Orionia, Fortumia vai Wärtsilää. Kaikki nämä (ja monet muut) päätynevät salkkuuni joka tapauksessa, joten voin rauhassa ostaa mitä tahansa, kun siltä tuntuu ja hetki on oikea :D

Tässä listaa yhtiöistä, joita harkitsen hankkivani seuraavan vuoden-parin sisällä:
 • Wärtsilä
 • Orion tai Terveystalo 
 • Kone
 • Nokian Renkaat 
 • Technopolis
 • Nixu tai Siili Solutions


3 kommenttia:

 1. Ota tuohon lisäksi jokin "riskipaperi" ihan vain mielenkiintoa kasvattamaan. Joku, jonka tuotteet tai toimiala kiinnostaa ja seuraat ilman sijoituksiakin.

  Itsellä tuo paperi on Olvi... ja perään tulisi semmoinen ylöspäin katseleva hymiö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä tuotakin vähän harkinnut, että olis joku musta hevonen myös mukana pitämässä homman mielenkiintoisena :D

   Poista
 2. Juuri noin. Kun tekee jotain niin tulee joitain. Itse päätät. Hyvä suunnitelma.

  VastaaPoista