lauantai 28. tammikuuta 2017

Sijoitusstrategiasta

Päädyin hankkimaan Sijoittaja.fi-palveluun käyttöoikeuden kuukaudeksi. Siellä oli jokin tarjous, että eurolla sai ensimmäisen kuukauden, niin päätin käyttää tilanteen hyväkseni. Eräs mielenkiintoinen artikkeli osui sivustolla silmääni - se käsitteli sijoitusstrategioita, joihin en itse ollutkaan aikaisemmin perehtynyt.

Ikuisena pessimistinä olen aika varma, että nyt eletään jo osakkeiden osalta nousumarkkinan viimehetkiä ja tästä suunta voi olla enää vain alaspäin. Tätä kauhuskenaariota silmälläpitäen päättelin itselleni parhaan sijoitusstrategian olevan laatuyhtiöihin sijoittaminen. Laatuyhtiöihin sijoittaminen on ollut laskumarkkinassa paras strategia ja se on ollut  myös Sijoittaja.fi-sivuston mukaan pitkässä juoksussa (15-25 vuoden tarkastelujaksolla) tuottoisin. 

Laatuyhtiöihin keskittyvässä strategiassa sijoitetaan yhtiöihin, joilla on vakaa tulos, korkea kannattavuus, sekä alhainen velkaantuneisuus. Omasta salkustani löytyvä Tieto putoaa hyvin tähän kategoriaan. Tarkoituksena on vielä ennen kevään osinkokautta ostaa jotain toista yhtiötä salkkuun. Vahvoina kandidaatteina tällä hetkellä ovat Nordea, Technopolis ja Kone. Onneksi tässä on vielä muutamia viikonloppuja tutkia kyseisiä yhtiöitä ja niiden taloustietoja. Ja lopulta valita arvalla mihin sitä rahansa pistää (tai ainakin siltä se tuntuu! :D)


Onko teillä jokin tietty sijoitusstrategia, jota noudatatte osakkeiden valinnassa, vai menettekö puhtaasti yhtiö edellä?


4 kommenttia:

 1. Kone vaikuttaisi olevan ihan ok hinnoissa kohta =)

  VastaaPoista
 2. Ihan uteliaisuudesta, ostitko Konetta ja jos ostit, niin ennen eilistä vai eilen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vielä ostanut - menee ens palkkapäivään, ennen kuin saan ostettua yhtään mitään :) Luulen kuitenkin, että Nordea taitaa kiilata tällä kertaa Koneen ohi.

   Poista