perjantai 6. tammikuuta 2017

Kuukausikatsaus 12/2016

Joulukuussa salkkuni tuotto oli 3,77%. Ostin Nordnetin superrahastoja ja muutamia lyhyen koron rahastoja sekä yhtä etf:ää kuukauden aikana yhteensä n. 600 eurolla. Näin aloittelijana tuntuu helpottavalta nähdä, että Tieto, jonka osakkeita ostin marraskuussa on sitten ostopäivän noussut n. 7% :D Toki ymmärrän, että vasta myyntihetkellä voitto varsinaisesti realisoituu, mutta ehkä jotain sentään on tehnyt oikein, kun ensimmäinen osakeosto on vielä kuukaudenkin kuluttua vihreällä!

Olen vähän kamppaillut sen suhteen, mihinkä sitä seuraavaksi sijoittaisi rahansa. Nyt painotus tuntuu olevan hyvin vahvasti osakkeissa (yli 60%) ja näistä suurin osa superrahastoissa. Yritän sentään vähän hajauttaa superrahastojakin hankkimalla Suomen lisäksi Ruotsia ja Norjaa ensimmäistä kertaa nyt joulukuussa.

Tammikuun osalta jatkan samalla tyylillä, eli muutamia satasia superrahastoihin ja valittuihin etf:iin. En kuitenkaan nyt tammikuussa sijoita koko suunniteltua 550 euroa, vaan siirrän siitä jokin verran helmikuulle, jolloin meinaan ostaa vielä suoraan jonkin yhtiön osakkeita, että pääsen osinkoapajille keväällä 2017 :)

Tässä joulukuun 2016 käppyrät:1 kommentti: